Tuesday, 8 November 2011

PIERSICI UMPLUTE - STUFFED PEACHES






…un aperitiv mai deosebit sau neobisnuit cum vreti sa-i spuneti!!!

…l-am gustat la vara-mea ,cind am fost acasa in Romania, si mi-a placut atit aspectul cit si combinatia “neasteptata” intre piersicile din compot si salata din mere, morcovi, telina si maioneza…






Reteta originala, de la vara mea(multumesc inca odata pentru tot...si pentru retete!!!): merele,morcovii,telina rase toate se amesteca cu maioneza si cu aceasta combinatie umpli jumatatile de piersici din compot!








…deci cum am procedat eu:
1conserva cu jumatati de piersici
(ale mele au fost in sirop si au fost 7buc.)
1/2telina rasa
2morcovi rasi
2mere rase
2-3linguri de maioneza
Piper proaspat macinat-dupa gust
Zeama de lamie-dupa gust

Piersicile se scot din zeama(sirop) si se lasa sa se scurga bine pe un prosop de hirtie.
Morcovii,merele si telina se amesteca cu maioneza,se adauga piper si lamiie dupa gust(puteti sa adaugati si sare daca credeti ca e nevoie!)si se tin la frigider 1/2ora.
Pentru ca telina si merele se oxideaza foarte repede dupa ce sint rase,amestecati-le imediat cu maioneza sau stropiti-le cu zeama de lamiie!
Umpleti piersicile cu cite o lingura de salata si asezati-le pe un platou.Daca locul de umplutura este prea mic(locul in care a fost simburele!)puteti(cu multa grija!) sa scobiti,cu o lingurita,ca sa faceti putin mai mult loc pentru umplutura!
Raportul dintre mere,morcovi si telina ramine la alegerea si preferintele fiecaruia:puteti pune mai multa telina daca va place gustul mai intens al acesteia,sau mai multi morcovi sau mere =”dupa gust!”





1 can with peach halves in light syrup (780ml)
1/2 celery root
2 carrots grated
2 apples grated
2-3 Tb mayo
freshly ground pepper
lemon juice

Take the peach halves out of the can and let them drain on a paper towel. Mix grated carrots, apples and celery root with mayo. Add freshly ground pepper, lemon juice, maybe salt according to your taste. Keep the mixture in the fridge for 1/2 hour. Because the celery root and apples change color after you grated them (getting darker), mix them asap with mayo or squeeze some lemon juice over them. Fill up the peach halves with 1tbsp of the mixture and place them on a platter. If you find that the space for the mixture is not big enough, you can scoop some of the peach flesh, very carefully, with a teaspoon. You can change the quantity of celery roots, apples and carrots according to your own taste.









Pofta buna! Enjoy! Bon Appétit!








ACUM UN AN/A YEAR AGO

PIEPT DE PUI INVELIT IN PROSCIUTTO CU LIME SI CIMBRU-CHICKEN BREAST WRAPPED IN PROSCIUTTO WITH LIME AND THYME



ACUM DOI ANI/TWO YEARS AGO


TEMPURA CU SHRIMPI SI PORUMB-SHRIMP & CORN TEMPURA




















9 comments:

  1. Foarte interesanta combinatia! si potrivita la zile mari!

    ReplyDelete
  2. Interesanta combinatia!! merita incercata!

    ReplyDelete
  3. @Emily
    @Lina
    @maria elena

    Va multumesc pentru comment!Sint exact asa cum spuneti: o "foarte interesanta combinatie" care "arata foarte bine" si e "apetisanta"!!!!

    ReplyDelete
  4. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    ReplyDelete
  5. Multumesc,Mimmi pentru invitatie!Voi face tot posibilul sa particip!xxx

    ReplyDelete
  6. salata din asta fac frecvent iarna,ii mai adaug un pic de scortisoara,da uite ca s-o pun pe piersici nu mi-a dat prin cap ! super ! sigur ai ceva de ardelean in tine !

    ReplyDelete
  7. @pansy
    ...incearca,cred ca o sa-ti placa!... jumatate e din Ardeal,precum spui!!!

    ReplyDelete

Thank you for taking time to leave a comment, I really appreciate it.

Popular Posts-Last 7 Days;cele mai urmarite postari in ultimele 7 zile

Places to See