Monday, 10 January 2011

COTLET DE PORC CU USTUROI SI CIUPERCI





…imi place cotletul fara grasime(daca se poate nici un pic!) dar din pacate carnea este uscata, ”seaca”…
…preparat in acest fel, carnea este frageda,suculenta, delicioasa…






1cotlet(~1kg) de porc fara grasime
3linguri ulei de masline
1capatina de usturoi desfacuta, fara sa se curete cateii!
2frunze de dafin, rupte in bucati(fiecare in doua-trei bucati!)
1/4cup vin sec alb
1/2cup supa de pui
Sare si piper proaspat macinat
2conserve ciuperci(taiate!)
1ceapa mica taiata marunt
2linguri ulei
2catei usturoi trecuti prin presa
2crengute de cimbru proaspet
sare,piper

Cotletul se leaga cu o ata de bucatarie,de jur imprejur cam la un deget distanta.Se sareaza si se pipereaza bine.Intr-o tigaie se pune uleiul si se incalzeste bine apoi,cu grija (o sa stropeasca!) se aseaza carnea si se prajeste pe toate partile si la capete(se”sigileaza!”)Se adauga cateii de usturoi se acopera si se lasa la foc mediu spre mic pentru 25-30minute.Se verifica din cind in cind si se intoarce ca sa nu se arda.Se poate verifica daca este gata cu un termometru ,cind carnea are 65.55C(150F) ;se scoate din tigaie si se tine deoparte 10-15 minute inainte de a o taia.
Intre timp se fac ciupercile: se prajeste ceapa in ulei pina este transparenta, se adauga ciupercile ,cimbrul ,usturoiul si se lasa pina ciupercile se incalzesc bine si se inmoaie,cam 5minute.Se pun deoparte.






In tigaia in care s-a facut cotletul se adauga vinul si frunzele de dafin;se pune la foc mediu,si se lasa ca tot ce a ramas de la carne( cum s-a prajit!) sa se dizolve cu vinul; se reduce la jumatate, se adauga supa si se lasa sa dea un clocot si sa se reduca aproape la jumatate!Se scot frunzele de dafin,cateii de usturoi, apoi se adauga ciupercile; se lasa cam 5 minute pina se acopera cu sosul format si se combina aromele(de sos cu cel de ciuperci-se “infuzeaza”!)
Se taie cotletul in felii, se acopera cu sosul de ciuperci si se serveste cu legume ,cartofi puree, nature,orez!





Pofta buna! Enjoy! Bon Appétit!

















5 comments:

  1. Woooww, ce bine arata! super apetisant:)...

    ReplyDelete
  2. Minunata cina din aceasta seara, ma autoinvit! Ma tot gandesc la vinul ala rosu...;-)

    ReplyDelete
  3. @violette
    Merci!...mmmm,a fost buna nu numai aratoasa!!!

    @Liana10
    ...esti binevenita oricind!...vinul e argentinean si se numeste Malbec(bun si nu scump!!!)xxx

    ReplyDelete
  4. bine te-am gasit in noul an !vad ca cu multe bunatati pe masa !asa ca sa ciocnim un pahar de vin !

    ReplyDelete
  5. @pansy
    ...bine ai venit!...si sa ciocnim: noroc!!!

    ReplyDelete

Thank you for taking time to leave a comment, I really appreciate it.

Popular Posts-Last 7 Days;cele mai urmarite postari in ultimele 7 zile

Places to See