Friday, 20 August 2010

PRAJITURA CU MERE II




...o reteta veche pe care o am de la mama si pe care am modificat-o foarte putin...


...o combinatie de aluat cu mere rase,cu putin "pesmet" de biscuiti,sirop si glazura de cacao...


...se face repede, e buna si daca o "dichisiti" putin arata si bine...









Am folosit:
3oua
1cana* zahar
11/2cana faina
1/2cana Oreo-baking Crumbs sau biscuiti de cacao sfarimati cit mai marunt
1lingurita bicarbonat diluat cu 1lingura suc de lamiie
3mere rase
1/2plic zahar vanilat
scortisoara dupa gust


Pentru sirop:
10linguri apa
10linguri zahar
2linguri cacao
1/2fiola esenta rom(sau dupa gust!)
20-25g unt
*1cana=1cana de 250ml=1cup


Se bat bine albusele cu zaharul.Se adauga galbenusele .Apoi pe rind se pune ,zaharul vanilat,faina,bicarbonatul “stins”cu sucul de lamiie si pesmetul de biscuiti.Se adaugaapoi merele rase si scortisoara.

Toata compozitia se toarna intr-o tava neaderenta(sau daca nu aveti, unsa si tapetata cu faina!), se pune in cuptorul incalzit la 190C si se tine 20-25 minute sau se incearca cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se face siropul.Se pune apa, zaharul, cacaoa, esenta de rom si untul,intr-un vas mic si se fierb putin pina zaharul si untul se dizolva.Cu siropul obtinut se insiropeaza bine blatul rece.

Se “dichiseste” cu glazura de ciocolata si/sau frisca!






Pofta buna! Enjoy! Bon Appétit!









Printable Recipe

7 comments:

  1. prajitura asta a ta seamana un pic cu amandinele (cred ca asa se numeau prajiturelele de la cofetarie). Foarte reusita!

    ReplyDelete
  2. @kadiavsdutzu
    ...mmmm,ce bune erau amandinele de la cofetarie... ...da seamana la aspect dar la gust e diferita: e cu mere si scortisoara!Multumesc!

    ReplyDelete
  3. Ceva deosebit, aratos, insiropat si cremos.

    ReplyDelete
  4. waouuu ce fain arata prajiturica asta! Ce mai faci? mi-era dor de tine.Pupici

    ReplyDelete
  5. @ghiocel07
    Exact asa este:insiropata,cremoasa,yummy!Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx

    @yafa
    Multumesc!Ma bucur sa te"revad"si te pup!Iti doresc o saptamina frumoasa!xxx

    ReplyDelete
  6. Multumesc pentru reteta interesanta.
    Fara nici un pic de grasime? Nici unt si nici untdelemn in aluat?
    Mersi pentru raspuns.

    Israeliana

    ReplyDelete
  7. @Anonymous
    Da,nu are nici un fel de 'grasime' in aluat!...doar la sirop(glazura!)este putin unt!
    Cu placere!

    ReplyDelete

Thank you for taking time to leave a comment, I really appreciate it.

Popular Posts-Last 7 Days;cele mai urmarite postari in ultimele 7 zile

Places to See