Friday, 5 March 2010

PESTE CU CARTOFI PRAJITI - FISH AND CHIPS






…inspirata de o alta reteta a lui Curtis Stone, pe care am adaptat-o si schimbat-o ...“pe ici pe colo,prin partile esentiale”… ...dupa ingredientele pe care le-am avut si dupa gustul nostru …


…se serveste cu bere rece….





Ingrediente:

3 fileuri de peste
1 lingurita(cu virf!) de drojdie granule
1 lingurita (rasa!) zahar
1 cup faina +2-3linguri
330ml bere
250-300ml ulei
4 cartofi mari(sau citi doriti!)
2-3 linguri maioneza
1-2 linguri relish(sau castraveti murati taiati marunt!)
1lingurita mustar Dijon
Sucul de la 1/2 lamiie(sau dupa gust!)
1 lamiie pentru decorat si servit pestele
Sare piper dupa gust
Salata de varza(Coleslaw) pentru servit


Intr-un bol se pune drojdia cu zaharul si cu 100ml bere.Se amesteca un pic,se acopera cu un prosop de bucatarie si se aseaza intr-un loc caldut pentru 15 minute(ca drojdia sa se dizolve!)
Se adauga treptat faina si restul de bere,se amesteca bine pina nu mai sint cocoloase,si se obtine un aluat ca o smintina groasa.Se acopera cu un prosop umed si se lasa la caldura pentru 45 minute.
In acest timp se curata cartofii se spala si se taie ca pentru french fries.Se pun intr-o oala cu apa care fierbe si se tin intre 5-6 minute(in functie de cit de grosi sint taiati!)Se scot cu o lingura de spumat si se aseaza pe o tava pe care am pus un prosop de hirtie.Se sareaza si se lasa sa se raceasca.
Pestele se portioneaza(cum doriti!)se sareaza se pipareaza.Se incalzeste uleiul intr-un wok mare (sau vas mai mare in care prajiti!). Cu un termometru,verificati ca temperatura uleiului sa ajunga si sa se mentina la 180C(375F).
Cind uleiul este fierbinte treceti pestele prin faina si apoi prin aluat si puneti-l in wok.Puneti numai doua bucati astfel ca sa aveti loc si pentru citiva cartofi(daca vreti sa le prajiti impreuna!)Pestele se tine pina se rumeneste frumos pe ambele parti(cam 4-5minute!).




Cartofii vor sta(mai mult!) pina vor fi si ei frumos rumeniti!Se scot si se aseaza pe o tava cu prosop de hirtie(ca sa absorba cit mai mult din ulei!).


Se repeta operatiunea pina terminati de prajit pestele si cartofii.Se sareaza si se piperaza-dupa gust!-cind sint calzi.


Sosul:se amesteca maioneza cu relish-ul, mustarul si zeama de lamiie.(mai puteti adauga, daca va place:capere si patrunjel taiate marunt!)
Se aseaza pe farfurie pestele cu cartofi si feliute de lamiie!
Se servesc cu sos si salata de varza!




…pot sa va spun ca aluatul este foarte bun,crocant in exterior,moale in interior ,iar pestele este foarte fraged… …a fost bun si a doua zi chiar daca crusta de aluat nu a mai fost crocanta… as recomanda acest fel de aluat pentru fileu de peste uscat(slab nu gras!)…
…iar cartofii sint foarte buni crocanti in exterior si moi in interior;cred ca aceasta va fi metoda de a face cartofi prajiti de acum incolo;e putin mai mult de lucru dar cum ii gatesc destul de rar ,merita efortul….





Reteta originala a lui Curtis Stone aici!
Original Curtis Stone’s recipes
here!





Pofta buna! Enjoy! Bon Appétit!





Printable Recipe


4 comments:

  1. Carmen, am zimbit cind am citit "Fish and Chips"...pentru ca imi aduce aminte de weekend-urile noastre la ocean unde avem un restaurant preferat la care mincam sea food si binenteles fish and chips; daca nu avem mujdei nu ne place; ei nu stiu de mujdei si cind le spun ca vreau niste minced garlic, imi aduc intr-un castronas minuscul, dar se uita ciudat; eu fac repede un sos cu dressingul lor de maioneza, otet, ulei, garlic, sare si piper...dar, de multe ori, cind stim ca ajungem acolo sigur, fac de acasa mujdeiul meu preferat, iar pina ajungem la restaurant, simt ca lesin de nerabdare si tot inghit in sec, apoi asteptatul pina se face loc la o masa, apoi comanda care dureaza si asta parca o vesnicie, dupa care urmeaza satisfactia cea mare...sti ce urmeaza !!!
    Apropos, arata super gustos la tine acum si astept cu nerabdare sa mergem la ocean.
    Pup, have a nice weekend! :)))

    ReplyDelete
  2. @Nina's Recipes
    Draga Nina ne-ai pus pe treaba!Nici nu ne-am terminat cafeaua de dimineata ca ne-am si gindit ce putem minca azi cu mujdei!Asa ca meniul va fi:gratare cu cartofi prajiti si bineinteles cu mult,mult mujdei!Buna idee cu mujdeiul!
    Te pup,weekend placut!

    ReplyDelete
  3. Carmen, bon apetit la ce pregatiti, suna bine orice cu mujdei! (p.s. cind il intreb pe sotul:"maninci cu mujdei?" el raspunde :"...nu, doar beau mujdeiul...")
    pup...

    ReplyDelete
  4. @Nina's Recipes
    Merci ,a fost cu mujdei si a fost bun!xoxo

    ReplyDelete

Thank you for taking time to leave a comment, I really appreciate it.

Popular Posts-Last 7 Days;cele mai urmarite postari in ultimele 7 zile

Places to See