Monday, 1 February 2010

VARZA DE BRUXELLES-BRUSSELS SPROUTS





…o garnitura foarte gustoasa si “frumoasa!” pentru orice fel de carne -pui, porc,vita…

…dar e asa de buna ca poate fi savurata si de una singura…


1kg varza de Bruxelles proaspata(sau congelata)
2 capatini de usturoi
12 feliute de bacon,prajit si taiat marunt
60ml sirop de maple
3 lingurite suc de lamiie(sau dupa gust!)
50g unt
ulei
sare si piper dupa gust
Se iau capatinile de usturoi si se taie cam 6mm din virful lor,in asa fel ca toti cateii se fie taiati le virf.Se ia o bucata de folie de aluminium(suficient de mare ca sa inveleasca fiecare capatina in parte,fara sa fie 
strins!)se pune capatina se stropeste cu ulei (de masline daca vreti!)si se inveleste cu folia de alu.Se pun in cuptorul incalzit la 180C pentru 45 de minute.Se lasa sa se raceasca pina cind se poate pune mina pe ei.
Se desface fiecare catel si se stringe de la baza,asa ca fiecare sa iasa afara(prin partea taiata!).Care sint mai mari se taie in jumatate.




Se pune intr-o oala apa cu sare la fiert.Se taie codita (partea mai groasa!)de
la fiecare varza se curata de frunzele care nu sint bine fixate si se pune la fiert pentru 6-8 minute.Daca folositi varza congelata,lasati-o sa se decongeleze in frigider peste noapte si se fierbe mai putin,doar 4-5 minute (sau dupa indicatiile de pe pachet!).Varza trebuie sa fie “al dente",sa fie moale dar nu exagerat!


Se scot si se strecoara,iar cele care sint prea mari se taie in doua.

Intr-un wok se pune untul sa se topeasca, se adauga sucul de lamiie si siropul de maple.Se pun verzele si se amesteca usor ca fiecare varza sa se “inveleasca”cu siropul si sucul de lamiie.

Se adauga bucatelele de bacon,sare si piper dupa gust(daca este prea dulce se poate adauga suc de lamiie!).Se pune usturoiul copt ,se amesteca totul usor-cu grija-,si se mai tin pe foc 4-6 minute ca sa se combine aromele.




Se serveste calda ,ca si garnitura alaturi de carne sau ca atare!





Pofta buna! Enjoy! Bon Appétit!




Printable Recipe


6 comments:

  1. Foarte buna reteta; si eu le fac in fel si chip dar nu prea au succes la noi; in schimb varza obisnuita se termina din cratita...nu mai au rabdare sa servesc in farfurii... xo

    ReplyDelete
  2. @Nina's Recipes
    Si la noi in casa varza e cea mai "iubita"(si folosita!),dar asa gatite s-au "evaporat" si varzulitele astea mici!xxx

    ReplyDelete
  3. Hi Carmen,

    Feinä Rezetä. Varza asta are un pic altä Aroma ca si cea clasicä si asta o face interesantä.
    Ca de obice ai presentat tare frumos.Compliment

    Salutäri Jacob

    ReplyDelete
  4. @Jacob
    Multumesc,amabil ca intotdeauna!
    Numai bine!

    ReplyDelete
  5. Disperata am fost ca te pierdusem. Cautam de cateva zile. Noroc ca am pus o reteta de a ta pe un forum, dupa ce am executat-o.
    Acum sunt linistita ca te am.

    Si crede-ma bantui pe site-uri culinare de muuult timp!Dar ca tine....mai rar!

    ReplyDelete
  6. @Nicoletta
    Ma bucur ca m-ai regasit si multumesc pentru cuvintele frumoase...inseamna foarte mult pentru mine!

    ReplyDelete

Thank you for taking time to leave a comment, I really appreciate it.

Popular Posts-Last 7 Days;cele mai urmarite postari in ultimele 7 zile

Places to See